Gabriela - Filippijnen


Gabriela doet de Filippijnse machthebbers beven en laat ons hart sneller slaan. Gabriela is immers al 25 jaar lang de grootste en meest dynamische Filippijnse vrouwenorganisatie die geen blad voor de mond neemt als het erop aan komt om de belangen van de vrouwen te verdedigen.


"We believe that the freedom women seek will be brought about by the resolution of the problems of foreign domination, landlessness and political repression." klinkt het op de website van Gabriela, en daar zijn we het bij intal volmondig mee eens.

Jovita "Obeth" Montes coördineert in het nationaal secretariaat van Gabriela de dienstverlening. Ze is zelf psychologe van opleiding en specialiseert zich in bijstand aan "survivors" van geweld tegen vrouwen maar samen met haar collega's en met de hulp van intal-G3W zette ze ook een gezondheidsprogramma voor vrouwen uit in de sloppenwijken van Manilla en arme dorpen op het platteland.

Andere partners uit de Filippijnen: CHD, IBON, Advocates for Community Health.
Meer over de Filippijnen op intal.be.

Momenteel ontvangt Gabriela structurele steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Blog van Jayson
Jayson studeerde journalistiek aan de University of the Philippines in Manilla. Hij werkt nu voor het landenkantoor van Steunfonds Werde Wereld en intal in Manilla. 

Je kan Gabriela steunen via Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W)