IBON - Filippijnen


IBON is een instituut in de Filippijnen. In 1978 kwam "Facts & Figures" voor het eerst uit de stencil machine gerold, op 200 exemplaren. Tot op de dag van vandaag is het een populaire publicatie die sociale en economische thema's verteerbaar maakt voor het grote publiek


IBON doet inmiddels echter veel meer. De organisatie heeft talloze publicaties voor scholen die op een vernieuwende manier onderwijs willen geven. Daarnaast is IBON ook een onderzoeksinstituut dat samen met intal en de andere Filippijnse partners het Filippijnse gezondheidsbeleid onder de loupe neemt.

Sonny Africa is een "nerd". En dat is nodig ook want hij leidt de "research desk" van IBON. Hij is ook niet de eerste de beste. Hij slaagt erin om de ingewikkeldste economische en sociale problemen begrijpbaar te maken voor arme Filippijnse boeren, vissers en arbeiders. Zelfs de staff van ons secretariaat begint er iets van te begrijpen!

De website van IBON.
 

Andere partners uit de Filippijnen: CHD, Gabriela, Advocates for Community Health.
Meer over de Filippijen op intal.be.
Steun de partners in de Filippijnen via G3W.

Blog van Jayson
Jayson studeerde journalistiek aan de University of the Philippines in Manilla. Hij werkt nu voor het landenkantoor van Steunfonds Werde Wereld en intal in Manilla.

Je kan IBON steunen via Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W).