MSP - Latijns-Amerika


De Movimiento para la Salud de los Pueblos-Latinoamerica (MSP-LA) is een netwerk van verenigingen die het recht op gezondheid in Latijns-Amerika verdedigen: honderden initiatieven van verschillende omvang en met een waaier aan doelstellingen. MSP-LA is de Latijns-Amerikaanse tak van de People's Health Movement: een internationaal netwerk van organisaties.


Er is verandering op til in Latijns-Amerika. Overal zijn vrouwen-, boeren-, en studentenbewegingen actief voor de gezondheid van het volk. Hieronder enkele voorbeelden die hun grote dynamiek illustreren.

In Nicaragua hebben de plaatselijke gemeenschappen een netwerk van alternatieve apotheken ontwikkeld. In El Salvador organiseert de bevolking zich om het beleid inzake privatisering van de gezondheidszorg te bestrijden. In Argentinië, Paraguay en Brazilië komen boerenbewegingen in actie tegen de sojamultinationals. Zij verzetten zich tegen de inbeslagname van hun land, de broodroof en de miserie waarvan ze het slachtoffer zijn. MSP-LA ondersteunt en coördineert de beweging voor het recht op gezondheid op het niveau van het hele continent.

De website van MSP-LA.

Meer over Latijns-Amerika op intal.be.

Je kan PHM steunen via Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W).