Netwerken

Zoals in de intal-missie is aangeven werken we samen met een breed palet van organisaties om onze doelstellingen te realiseren. Zo zijn we samen met andere organisaties actief in tal van campagnes. Daarnaast is intal actief in tal van netwerken die rond dezelfde landen en/of thema's als intal werken.


Campagnes

Binnen de campagne Stop the Killings werken we samen met vakbonden, universiteiten, ngo's, vrouwenbewegingen, enz. om de moorden op syndicalisten in de Filippijnen, Colombia en Guatemala te stoppen. Meer info vind je op http://www.stopthekillings.be/nl/node/4.

Intal is actief in de campagne Boycot Israël die gecoördineerd wordt door de Coördinatie Boycot Israël (COBI). 26 organisaties en tal van prominenten ondertekenden de BDS-oproep (Boycot, Desinvestering, Sancties). Meer info op www.boycotisrael.info. Daarnaast speelt intal een belangrijke rol in het platform 'Israël koloniseert - Dexia financiert'.

Intal is mede-initiatiefnemer van de campagne Geen F-16's in Afghanistan. Zowel de vredesbeweging als ngo's nemen eraan deel. Meer info op http://www.intal.be/nl/campagne/campagne-geen-f-16s-naar-afghanistan.

Initiatief Cuba Socialista, waarmee intal samenwerkt, is de drijvende kracht achter de Free the Five campagne, voor de vrijlating van vijf Cubaanse politieke gevangenen in de VS. Deze campagne wordt gesteund door diverse solidariteitsgroepen, parlementairen, vakbondscentrales, prominenten, enz. Meer info op http://cubanismo.net/cms/nl/campagnes/free-five.

Andere netwerken

Intal is lid van het Actieplatform Gezondheid en Solidariteit en is er verantwoordelijk voor de werkgroep Noord-Zuid. In het Actieplatform zijn mutualiteiten, vakbonden, wijkgezondheidscentra, enz. actief. Meer info op http://www.gezondheid-solidariteit.be/node/10.

Intal netwerkt ook internationaal. Zo zijn we lid van de People's Health Movement die leden heeft uit de hele wereld. Meer info op http://phmovement.org.

Intal is lid van 11.11.11, de Koepel van Vlaamse Noord-Zuid-beweging (en zijn Franstalige tegenhanger CNCD-Opération 11.11.11). Meer info op www.11.be.

Daarnaast is intal lid van 2015. De tijd loopt, het Anti-oorlogsplatform, het CNAPD, het Actieplatform Palestina, het Belgisch Sociaal Forum, de Belgische Coalitie Stop Uraniumwapens, het platform Be-cause health, de Réseau Droit au Développement, Venezuela Solidaridad,...