Intal als community


De intal-beweging vertaalt haar werking ook naar het internet. Niet enkel met een klassieke website maar ook surfend op de web2.0 golven. Leden die zelf content aanmaken en hun eigen blog hebben, lokale groepen die hun eigen pagina's beheren, 'commented' en 'promoted' content, dit alles kan op de intal-website.


Daarnaast ontbreekt intal natuurlijk niet op Facebook en hebben we onze eigen YouTube-pagina. Surf je mee?

De leden zijn de kern van de intal-beweging. Je komt ze tegen in lokale groepen, op straat, tijdens vormingen,... maar ook op het web. Samen vormen ze de intal-community. Om je aan te sluiten volstaat het om je als lid te registreren op de website. Ook als je geen lid bent kan je je op de website registreren, dan ben je een gebruiker.

De leden

Nadat je lid geworden bent en je op de website geregistreerd bent kan je meteen aan de slag met je eigen blog. Bloggen, nooit van gehoord? Geen probleem. Als intal-lid kan je op de tips-pagina van de site terecht. Daar vind je de nodige tips over hoe je dit best aanpakt. Een overzicht van alle intal-bloggers vind je hier.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Via de 'inhoud aanmaken' knop in je welkom-box kan je artikels aanmaken, activiteiten posten, foto-reportages publiceren,... Alle uitleg over hoe je het aanpakt vind je ook op de tips-pagina's.

Ook als je zelf geen nieuwe inhoud aanmaakt is je mening belangrijk. Je kan de artikels becommentariëren en aanvullingen posten. Zo wordt de website een levendig geheel dat aangevuld wordt door de inbreng van de leden.

Al surfend op de intal-site kan je ook aangeven wat je belangrijk vindt. Je kan scores geven aan alles wat je leest. Vind je het te gek of maar zozo: laat het weten! Zowel de meest gelezen als de best scorende artikels vind je terug in een duidelijk overzicht.

De lokale groepen

Geïnteresseerd in intal en actief op het net? Dan kan je je ook aansluiten bij een lokale groep. Je vindt alle intal-groepen op de site, en ook als je geen intal-lid bent kan je je aansluiten bij een groep op de site. Je moet je dan wel als gebruiker registreren. Een overzicht van alle groepen vind je hier.

En een gebruiker?

Ook de gebruikers kunnen bijdragen aan de uitbouw van de website. Eens geregistreerd kan je - net als de leden - artikels becommentariëren en er scores aan geven. Je kan ook aansluiten bij een groep. Maar zelf inhoud aanmaken, dàt is voorbehouden aan de leden.

Ben je een 'anonieme' bezoeker?

Ook dan willen we weten wat je vindt van wat intal je voorschotelt. Geef je score onderaan elk artikel en volg de beste en meest gelezen artikels in het overzicht. 

Zo, dan blijft er nog één ding over. Word lid, of registreer je als gebruiker, en surfen maar!