Campagnes

 • In november 2014 heeft de groep intal Congo de campagne voor een Lumumbaplein in Elsene, meer bepaald in de Matongéwijk, opnieuw gelanceerd. De campagne bouwt voort op het initiatief dat gelanceerd werd door inwoners van Elsene. Deze strijd gaat niet alleen over ons koloniaal verleden maar is ook een brandend actueel onderwerp. Help mee voor een plein als eerbetoon aan de Congolese leider!

 • De DR Congo is opnieuw in een oorlog gedompeld met alle gruwelijke gevolgen voor de bevolking : 750.000 ontheemden, een verdeeld land dat de kans om zich her op te bouwen ontnomen wordt.

 • België moet een einde maken aan de wapenhandel met Israël. Ondanks de debatten die hierrond gevoerd worden sinds eind 2009 en ondanks de reglementering die gestemd werd om een einde te stellen aan de wapenhandel met bepaalde landen waaronder Israël, gaat België verder met zijn handel in wapens en beveiligingsmateriaal met Israël. Wij ijveren voor een militair embargo om hier een halt toe te roepen. Teken zeker de online petitie!

 • No al TLC (design: campagne TLC intal, Fabian Muñoz, 2011)

  Vrijhandelsakkoorden zijn vaak nadelig voor ontwikkelingslanden omdat deze een minder sterke onderhandelingspositie hebben. De belangen van multinationals wegen zwaar door. Deze akkoorden wurgen niet enkel de lokale economie, maar creëren nog meer ongelijkheid. Hetzelfde geldt voor het akkoord dat wordt afgesloten tussen de EU en Colombia en Peru (TLC). Daarenboven zijn veel multinationals in Latijns-Amerika regelmatig betrokken bij conflicten.

 • Het Belgische ministerie van Justitie en de Katholieke Universiteit van Leuven werken in het project LAW-TRAIN samen met de Israëlische politie rond ondervragingstechnieken waarin de “expertise” van Israël wordt gebruikt.

 • Een initiatief van CNAPD, Pax Christi Vlaanderen, intal, Agir pour la Paix, Vrede en Vredesactie.

 • Onder druk van industriële lobby's promoot de Europese Unie een gedereguleerde markt en sluit ze vrijhandelsakkoorden af met andere landen ten voordele van Europese multinationals. Dankzij deze akkoorden kunnen ze zich gemakkelijker vestigen in landen in het Zuiden en daar ze plunderen en vernietigen het milieu en dat leidt onder andere tot klimaatverandering. Om de planeet te redden, moeten we de multinationals stoppen!

 • Stop The Killings is een mensenrechtencampagne van vakbonden en niet-gouvernementele organisaties, waar ook intal actief deel van uitmaakt. Door informatieverspreiding en actie vragen we aandacht voor de repressie van gelijkaardige organisaties in het Zuiden.

 • Met deze campagne willen we burgers informeren over het fenomeen van criminalisering van sociale bewegingen. We willen eveneens onze politici aanspreken over deze realiteit en de context waarin een vrijhandelsakkoord nu wordt afgesloten tussen de Europese Unie en Colombia: dit akkoord zal nog meer druk zetten op het milieu, sociale conflicten en mensenrechtenschendingen in de hand werken.

 • G4S doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Ze verzorgen heel wat bewakings- en beveiligingsopdrachten voor private bedrijven en publieke overheden (o.a. beveiliging van scholen, musea, ...). Je kent ze vast en zeker van de parkeerboetes en de geldtransporten.

Inhoud syndiceren