3300 Belgen zeggen Neen tegen Vrijhandelsakkoord EU-Colombia/Peru


Het is een belangrijke week voor de campagne Vrijhandel. Volgende dinsdag, 11 december, stemmen de Europarlementairen over de ratificatie van het vrijhandelsakkoord tussen Europa, Colombia en Peru. Wij trokken naar het Europees parlement om de 3300 handtekeningen van jullie te overhandigen aan iedere parlementair en eindigden de dag met een korte actie op de Esplanade.


Een heel jaar hebben we intensief naar dit moment toegewerkt. Na oproepen van partnerorganisaties in Colombia en Peru lanceerden we in september 2011 de campagne 'Vrijhandel, vrij voor wie'. We trokken met ons campagnemateriaal in verschillende steden de straat op om de gewone mens te overtuigen van de negatieve impact van dit akkoord voor de Colombiaanse en Peruaanse bevolking. Ons toegankelijk campagnefilmpje met interviews uit het Zuiden, hielp om de complexe thematiek uit te leggen. Alle gedane acties vind je terug in het chronologie artikel van de campagne en op de campagneblog.

Volgende dinsdag, 11 december, is het zo ver: dan wordt in Straatsburg gestemd over het welbesproken vrijhandelsakkoord tussen Europa, Colombia en Peru. Wij schoten in actie dus!

We schreven alle Belgische Europarlementairen aan om ons te ontvangen om de 150 kaartjes (van de 3300 in totaal) persoonlijk te komen overhandigen. We kregen reactie van Mevr. Durant, Mr. Tarabella en Mevr. Vanbrempt. Met al onze pakketjes trokken we dus naar het parlement en bezochten we de kantoren van de parlementsleden. We overhandigden de pakketjes met een begeleidende brief aan ieder parlementslid of aan zijn assistent. Daarna hielden we een korte flashmobilisatie voor het parlement. Hieronder vind je enkele foto's en een video'tje van de actie.

Jouw stem uitbrengen kan nog steeds via de petitie op intal en op fta-eu-latinamerica.org


No votes yet