Israël koloniseert - Dexia financiert | Palestine occupée - Dexia impliquée

Tegen-AV neemt Dexia in het vizier

Op  21 december 2012 verging de wereld niet, maar voor de Belgen zag het er ook weer niet schitterend uit. De Belgische overheid wilde graag een 3-tal miljarden in een bodemloze put storten, en de aandeelhouders van Dexia hebben dit aanvaard op de Buitengewone Algemene Vergadering.

Israëlische Nationale Bank houdt Dexia Israël deal tegen

(Foto: Belga) Het wordt een traditie. Op de tweede woensdag van mei vindt de Algemene Vergadering van Dexia plaats en ik reserveer die dag dan ook al maanden vooraf in mijn agenda. Niet goed natuurlijk, er een traditie van maken. Dat betekent dat Dexia nog steeds de illegale Israëlische kolonies in de bezette Palestijnse gebieden financiert. Ze doen dit trouwens al sinds 2005.

Hoe durven ze? (Dexia)

Door meer dan 3 jaar campagne te voeren tegen de financiering van de illegale Israëlische kolonies in de bezette Palestijnse gebieden is mijn achterdocht tegen de banken enorm gegroeid.

Wat BNP Paribas doet, kan de Dexia Groep beter!

Het is waar, de laatste jaren hebben de banken het niet gemakkelijk. Met de regelmaat van de klok horen we onheilsberichten over het slechte managment, miljarden verliezen, ... . Het lijkt erop dat de banken echte copycats zijn. Wat de ene bank doet, doet de andere bank ook, en liefst nog iets straffer. Niet verwonderlijk dus dat na het debacle van Fortis ook Dexia de mist in ging. Wat Fortis kan, dat doen wij beter!

Dexia Israël: te koop of niet te koop

"Dexia zet financiering van Israëlische kolonies in Palestina verder" kopten we enkele weken geleden. Vandaag is er nog niets veranderd maar er blijft wel iets bewegen.

Protest tegen het Israëlisch verbod om binnen Israël de BDS-campagne te steunen

De Coalition of Women for Peace (CWP) uit Israël is geen onbekende bij intal. Het is deze organisatie die de website 'Who Profits from the occupation' onderhoudt. De CWP leverde een essentiële bijdrage bij het vinden van de bewijzen dat Dexia in de kolonies investeert, en blijft investeren.