België, speel niet voor apartheid! Ook in jouw stad?

Van 18 tem 25 maart vindt de Israeli Apartheid Week plaats. Over heel de wereld worden er dan activiteiten georganiseerd over de bezetting en het leven onder bezetting in Palestina.

Wij willen tijdens het weekend van 16-17 maart de apartheidsweek extra in de verf zetten met een foto-campagne rond het Eurovisie Songfestival dat in mei in Israël georganiseerd wordt.

Zouden de artiesten in onze buurt akkoord zijn gegaan met de organisatie van een zangwedstrijd in apartheid? In Pelt hebben alvast enkele artiesten hun vragen erbij. Ken jij er in jouw buurt?

Wat kan je doen?

- Ga op zoek naar beroemde standbeelden, of standbeelden van beroemdheden in de buurt, en hang de campagne-affiche met een touwtje rond het beeld. Neem hiervan een foto en deel ze op sociale media (op je Facebookpagina of je Instagram) in de Israeli Apartheidsweek tussen 16 en 25 maart met de hashtag #BoycottEurovision2019. Deze beroemdheden (en de kunstenaars erachter) uiten zo hun twijfels over de "artwashing" van Israël. Met de QR-code kunnen passanten ook aangesproken worden om via hun smartphone de online petitie te tekenen. Zelf al getekend? Zeker doen!!

 

BijlageSize
eurosong_NL.pdf123.6 KB
eurosong_FR.pdf123.34 KB
No votes yet