Advocates - Filippijnen


Enkele jaren geleden startte de Filippijnse overheid een programma ter bestrijding van malaria. Helaas was de reikwijdte ervan beperkt en bleven geïsoleerde dorpen kwetsbaar voor de ziekte. Om deze situatie te verhelpen ontwikkelde de organisatie Advocates for Community Health een programma voor malariabestrijding.


De ngo Advocates werkt onder andere in Bukidnon, een provincie op het eiland Mindanao. De artsen en verpleegkundigen van Advocates trekken van dorp tot dorp en leren de plaatselijke gemeenschappen hoe zich tegen malaria te beschermen. Ze organiseren ook cursussen. De dorpelingen wordt aangeleerd de symptomen van de ziekte te identificeren en te werken met een microscoop. In elk dorp kunnen na enkele lessen zelf bloedonderzoeken worden uitgevoerd. Zo kan men veel sneller reageren op nieuwe ziektegevallen in het dorp. En hoe sneller men erbij is, hoe groter de kans op genezing!

Andere partners uit de Filippijnen: Gabriela, IBON, CHD.
Meer over de Filippijen op intal.be.

Blog van Jayson
Jayson studeerde journalistiek aan de University of the Philippines in Manilla. Hij werkt nu voor het landenkantoor van Steunfonds Derde Wereld en intal in Manilla.

 

Je kan Advocates for Community Health steunen via Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W)

Advocates for Community Health is ook gesteund door provincie Oost-Vlaanderen.